Indtagelse af kokain kan være livsfarligt, og kan i sidste ende koste dig livet. Hvis du har en misbrug af kokain, eller har prøvet kokain og ikke ønsker at have lyst igen, så bør du søge hjælp.

Du kan både få hjælp, hvis du har et kokainmisbrug, eller hvis du er pårørende til en person som misbruger kokain. Online kan du finde hjælp og ressourcer, som kan hjælpe dig med dit misbrug, så du ikke risikerer dit liv for et stof.

Der findes en lang række forskellige behandlingsformer, som kan hjælpe dig på vej. Behandling mod et kokainmisbrug er privat og anonymt, så du kan fokusere på at få det bedre.

Forskellige behandlingsformer til dit behov

Du kan få professionel hjælp her. På hjemmesiden kan du tage kontakt, hvis du har et kokainmisbrug, og ønsker at starte i behandling. Er du pårørende til en person med et kokainmisbrug, kan du finde information og vejledning på hjemmesiden.

Der findes forskellige former for behandling. Du kan deltage i alt lige fra gruppeterapi, foredrag, samtaler og kognitiv adfærdsterapi.

Behandlingerne er en ambulant behandling. Med andre ord deltager du i behandlingen, mens du stadig bor derhjemme og passer dig arbejde som normalt.

Hvad der kan ske hvis du ikke kommer i behandling

Et kokainmisbrug er farligt for din krop og sjæl, og kan i værste tilfælde koste dig livet. Nogle af de sundhedsfaglige konsekvenser, som et kokainmisbrug kan have, er åndedrætssvigt, hjerneblødninger, slagtilfælde og i værste tilfælde hjertestop.

Din personlighed og din adfærd kan også ændre sig. Dette gælder både, når du indtager kokain, lige så vel som når der er gået flere dage siden rusen. Denne del af konsekvenserne går særligt ud over din familie, venner og kollegaer, da de påvirkes direkte af dine personlighedsforandringer.

Du ved aldrig hvad du indtager

Kokain er både et farligt og vanedannende stof. For mange er det næsten umuligt at stoppe, når først du har prøvet kokain en enkelt gang. Jo mere du indtager kokain, jo højere en tolerance opbygger stoffet i din krop, så der skal mere og mere kokain til at give den samme følelse af rus.

Når du køber kokain, så er denne altid blandet op med forskellige produkter. Oftest vil det være blandet med sukker, koffein og kreatin, samt andre farlige stoffer såsom fentanyl. Disse anvendes til at give dig en berusende effekt, samtidig med at tjene nemme penge. Oftest består indholdet kun af omkring 20 procent kokain. Resten er ukendt, så du ved aldrig hvad du indtager.