Hvordan kommer man angsten til livs i et krigsramt Europa

Mal dit værelse med diffusionsåben maling eller naturmaling i milde farver, og find en smule ro midt i en mærkelig tid

Mange bekymrer sig meget om krigen i Ukraine og aggressionerne fra Rusland. De ser det også som en trussel af freden i deres hjemland.

Det er naturligvis eskapisme, men ikke desto mindre kan man finde ro i at gøre noget, og det kan godt være noget umiddelbart urelateret, fordi man netop har brug for at finde roen i sig selv, før man kan gøre noget godt for andre og virkelig gøre en forskel i verden. Det kan være en rigtig god idé at male sit værelse i en rolig grøn farve, for det afstresser, og selve processen er også god. Du kan finde et stort udvalg af god naturmaling herinde. Det er en ting, som du vil takke dig selv for at gøre, for du hjælper samtidig bevægelsen mod den grønne omstilling ved at vælge et miljøvenligt produkt.

Den nye krig

Der er en ny krig i gang i Europa. I marts angreb Rusland Ukraine og anklagede dem for at være nazister og være en trussel mod freden i Rusland og en trussel mod russerne i Ukraine. Det angreb, som, russerne nok troede, ville være en smal sag, har vist sig at være langvarig og foregår stadig her to måneder efter mange omkomne og sårede til følge. Mange områder og kvarterer er blevet ødelagt, og mange ukrainere er flygtet fra landet.

Det er ikke blot Ukraine, som kommer til at lide store økonomiske følger af dette, men også Rusland og resten af verden. Hele Europa bliver påvirket i mere eller mindre grad.

Putin

Rusland leder er en despot. Det har han hele tiden været, men det er nyt, at han nu står i spidsen for et meget angrebslystent og aggressivt Rusland. Det skaber meget utryghed og giver en naturlig angst eller endda reel frygt hos mange.

Et nyt Europa

Det, vi ser foran os, er et helt nyt Europa. Det er ved at forme sig. Det er både nyt og skræmmende.

Selvfølgelig ændrer det ikke meget, at man maler sit værelse i en lysegrøn farve, men det er alligevel at gøre noget. Det er at sende signaler til sig selv og sine gæster om, at der er håb, og håbet er lysegrønt. Vi har en natur, som vi må værne om på samme måde som vi må værne om os selv og hinanden. Ved ikke at negligere de grønne signaler, fortæller vi netop en historie om, at vi kerer os om vores omverden og ikke tror på nogen apokalypse og evig krig, men netop tror på fremtiden.