Alle tre typer af fedtsyrer bidrager positivt til at holde din krop sund, og modvirker en lang række sygdomme. Men hvad er forskellen, og hvorfor skal vi huske at få nok? Vi har samlet en lille guide til hvorfor og hvordan du får dit daglige indtag.

OMEGA 3

OMEGA 3 findes især i de fede fisketyper såsom makrel, sild og laks. Den kan også findes i plantebaserede alternativer, som eksempelvis planteolie, nødder og frø. Det har en positiv effekt på din krop, der bidrager til en lavere risiko for at udvikle en række sygdomme. Det styrker kroppens hjertekredsløb, og kan blandt andet medvirke til at stabilisere hjerterytmen. Hjertesygdom og leddegigt er nogle af de sygdomme, som OMEGA 3 kan hjælpe til at bekæmpe. Det anbefales, at du indtager ca. 2,5-3 gram OMEGA 3 fedtsyrer dagligt. For at sikre, at du får nok OMEGA 3 hver dag, kan du tage det som et kosttilskud. Fedtsyren findes i mange kosttilskud i dag, og en nem og billig måde at få det på er gennem økologiske CBD dråber og kapsler på tilbud.

Omega 6

OMEGA 6 findes i plantebaserede olier som majsolie, solsikkeolie og vindruekerneolie, og er en flerumættet fedtsyre. Den bidrager til at vedligeholde dine celler, så din krop kan bekæmpe infektion og skader. OMEGA 6 findes i meget færdiglavet mad, fordi der oftest bruges store mængder vegetabilske olier til at fremstille det. Det anbefales, at du indtager ca. 6-9 gram OMEGA 6 dagligt.

OMEGA 9

OMEGA 9 er enkelt-umættede fedtsyrer, der findes og kan dannes naturligt i kroppen. Det findes i særligt i olivenolie og rapsolie, men forekommer også i mange nødder og frø såsom valnødder, pekannødder og jordnødder. Du kan også få OMEGA 9 ved at spise sennepsfrø eller avocado, som også har et højt indhold. OMEGA 9 styrker din krops kredsløb, og er med til at vedligeholde kolesterolbalancen. Der er ingen daglig anbefalet dosis af OMEGA 9, men det er vigtigt at holde en balance af de tre fedtsyrer.

Hvordan får jeg nemmest OMEGA fedtsyrer?

OMEGA 3,6 og 9 findes naturligt i mange fødevarer. Hvis du ikke spiser fisk eller varieret af plantebaserede fødevarer med højt fedtsyreindhold, kan du indtage det som tilskud ved siden af din kost. En nem og billig måde at få dine OMEGA fedtsyrer på, er at finde vitaminer Danmarks billigste online. Så er du sikker på, at du får nok og et velbalanceret indtag af dem.