Du læser på nuværende denne artikel på en hjemmeside, fordi du anvender en enhed tilsluttet til internettet. Dette betyder også, at du nok har en række logins forskellige steder, som du nok ikke vil have, at andre får adgang til. For at undgå dette anvender du adgangskoder, som ingen andre kender. Dette er dog ikke nok i 2021, og vi vil fortælle dig, hvordan du kan styrke din online sikkerhed på en nem måde. De fleste af vores tips og tricks tager ikke særlig lang tid at implementere, men de øger din sikkerhed markant meget.

 

Anvend stærke og unikke adgangskoder

Det er ekstremt vigtigt at anvende unikke og stærke adgangskoder. Problemet med at anvende den samme stærke adgangskode alle steder er, at hvis én hjemmeside bliver hacket, så har hackerne pludselig også adgang til en række andre konti på andre hjemmesider.

At anvende unikke adgangskoder kan være svært, fordi man skal huske dem. Der findes dog en række forskellige plugins og programmer, der kan hjælpe dig med at generere dem og holde styr på dem. Anvend gerne et Open Source program som Bitwarden, som du også kan anvende helt gratis.

 

Brug en hardware wallet

Køber og sælger du som mange andre også kryptovalutaer, så er det en rigtig god idé at anskaffe dig en hardware wallet. Spørger du om hvad er en hardware wallet, så vil vi komme med en kort forklaring her: En hardware wallet er en enhed, du køber, hvor du kan opbevare din kryptovaluta. Enheden tilsluttes til din computer, telefon eller anden kompatibel enhed. Herefter bruger du enheden til at bekræfte eller afvise udgående transaktioner.

Det er en sikker måde at opbevare kryptovaluta på, og det er den anbefalede måde at gøre det på for almindelige brugere og små investorer. Enheden er som nævnt en fysisk enhed og et bedre alternativ til online wallets, hvor du logger ind med adgangskode og brugernavn. Anvender du en online wallet, så bør du anvende en unik mail og adgangskode til denne.

 

Slå multifaktorgodkendelse til

Multifaktorgodkendelse eller tofaktorgodkendelse er noget du virkelig bør slå til, hvis dette er muligt. Har du oplevet, at du er blevet bedt om at scanne en QR-kode på din telefon og angive den kode, som din telefon genererer, så anvender du allerede MFA eller 2FA. Er dette slået til, så kræver det, at man er i besiddelse af din telefon, før man kan logge ind på diverse tjenester. SIkkerheden er øget markant.

Det er desværre ikke alle hjemmesider, der kræver 2FA. Du bør dog alligevel prøve på at slå det til, hvis det er muligt. Undgå så vidt muligt at anvende SMS, fordi det er muligt at komme rundt om. Vi vil dog ikke komme ind på detaljerne omkring det. Er SMS den eneste mulighed, så er det alligevel bedre end inden 2FA.

 

Hvis du følger ovenstående tips og tricks, så har du uden alt for meget anstrengelse øget din online sikkerhed. Det er nu meget sværere at komme ind på dine konti.