Hvis du ejer et hus, er det muligvis nødvendigt, at du får foretaget en efterisolering af det. Særligt, hvis du ejer en ældre bolig, kan du risikere, at isoleringen er enten mangelfuld – eller slet ikke eksisterer. Blandt andet er der flere murstenshuse, som blev opført mellem 1930-1960, der slet ikke fik nogen isolering.

Når dit hjem ikke er ordentlig isoleret, vil du for det første have svært ved at holde på varmen. Derudover vil du også begynde at opleve andre gener, såsom fugt. Fugten kan i værste tilfælde udvikle sig til skimmelsvamp, der er meget sundhedsskadelig for dig og din eventuelle familie. Derfor er det vigtigt, at du får lavet en efterisolering, hvis dit hus trænger til det. Du har mulighed for at læse mere om behandlingen på efterisoleringen.dk

Start med at tjekke dit hjems energimærkerapport

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit hus er isoleret, kan du starte med at tjekke energimærkerapporten for dit hus. Her vil det fremgå, hvorvidt dit hus er isoleret, og hvad det i så fald er isoleret med.

Hvis du ikke kan finde en energimærkerapport over dit hus, har du i stedet mulighed for at kigge på tegningerne af huset. Her vil det også fremgå, hvorvidt dit hus er isoleret.

Har dit hus brug for en hulmursisolering?

Der findes forskellige former for isolering af hus. Du kan læse meget mere om de respektive former på boligogrenovering.dk. I nogle tilfælde vil det være tilstrækkeligt med en hulmursisolering. Ved en hulmursisolering bliver der blot taget nogle få mursten ud af huset. Eller der bliver boret nogle enkelte huller i husets fuger. Når hullerne er blevet lavet, kan håndværkerne blæse isoleringsmateriale ind i hulrummet.

Fordelen ved denne form for isolering er, at den er både effektiv og billig.