Sådan kan du tjene penge på guldsmykker, som du ikke bruger

 

Er du en af dem, som har smykker af guld eller sølv som du slet ikke bruger? Der kan være mange årsager til, hvorfor du har smykker som du ikke bruger. Det kan være, at de ikke længere falder ind i din stil eller mode smag. Der kan også være tale om smykker, som du har arvet eller fået af familie, venner eller en helt tredje, som du ikke ønsker at beholde.

Flere veje, hver sine krav

Når det kommer til smykker af guld og sølv findes der et par række metoder, som du kan gøre brug af for at få en fortjeneste ud af, fremfor at lade smykkerne ligge og samle støv. Hver metode har sin egne tekniske krav til, hvordan du kan udnytte det fulde potentiale. Ligeledes har de også krav til, hvor meget tid og kræfter du skal ligge i for netop at udnytte dette.

  • Auktionshuse
  • Auktionssider (DBA, Guloggratis mv.)
  • Online forum og grupper (Facebook, Reddit mv.)
  • Loppemarkeder
  • Antikvitetsforhandlere
  • Guld og sølv opkøbere

Ovenstående er nogle af de steder, hvor du kan forsøge at sælge dine smykker. Uanset dit valg af platform kan det anbefales at tage udgangspunkt i den nuværende situation, hvad du foretrækker og hvad du kan. Eksempelvis kræver det en større indsigt i marked, dine smykker og deres tilstand, guldets karat og lignende. Det kan generelt være en god ting at gøre sig klog på sine smykker, samt de dynamikker der er på de forskellige platforme/steder.

Det kan yderligere anbefales, at du tager højde for sikkerhed og levering, da du på online platforme ikke kan nyde godt af den samme sikkerhed, som du netop kan i en fysisk forretning. Det kan være smart at lave overvejelser omkring, hvordan du kan forsikre dig bedst, og om modtageren skal betalte for fragten eller mødes på et aftalt sted.

En lettere vej

Er du ikke dus med tanken om at skulle lave en masse research og forarbejde med salget af dine smykker, kan det anbefales at finde en forretning såsom en antikvitetsforhandler der tilbyder opkøb af guld. Det at der er en nemmere løsning en mange af de andre, er ikke ensbetydende med, at det er en løsning, hvor du får meget mindre for pengene.

Ønsker du at stå mere sikkert eller få et mere nuanceret billede af dine smykker pris, kan det være strategisk at henvende sig hos flere forskellige. Og ønsker at stå endnu stærkere, kan det anbefales at du undersøger dine smykker i forhold til, hvad der giver værdi hos dem, samt hvor mange karat og lignende de er. Om end ikke andet, er det en meget bedre løsning at få dem solgt og vurderet hos et sted, som du kan besøge fremfor på nettet.