I forbindelse med en samtale med Per Damsgaard Nielsen, der er partner Dynamics Property opnår vi en forståelse for hvor vigtige by oaser er for innovation. 

Dynamics Property er en lille virksomhed, der er bosiddende hos Incuba i Århus N., der beskæftiger sig med softwareudvikling til Dynamics 365 (D365) som er Microsofts platform til forretningsapplikationer. Udviklingen går ekstremt hurtigt og derfor er det vigtigt med et byrum at slappe af i. 

En ting er det faglige fællesskab hos Incuba, der er ekstremt stærkt.  En andet forhold er selve miljøet.  

Incuba er et grønt byområde, der har positiv indvirkninger på den kreative udviklingsproces. Det kan eksempelvis nævnes, at grønne områder kan bidrage med nedenstående, til den kreative proces hos Dynamics Property

Trivsel og inspiration: Grønne områder som parker, haver og naturområder giver et frirum for beboere og besøgende. Disse områder kan fungere som inspirationskilder for kunstnere, designere og andre kreative mennesker. Naturen og det åbne rum kan stimulere kreativitet og give mulighed for refleksion og nye idéer1.

Grønne områder giver også miljømæssige fordele hjælper også med at absorbere CO2, dvs. med at reducere CO2-udledning og forbedre luftkvaliteten. Dette skaber et sundere miljø, som kan støtte den kreative proces. Når folk føler sig godt tilpas og er omgivet af natur, er de ofte mere produktive og kreative. Reelt set handler tid nok om at gå på arbejde med en god ”mavefornemmelse”. 

By fortætning og grønne områder: By fortætning, hvor man udvikler eksisterende byområder tættere, kan også inkludere integrationen af grønne områder. Ved at skabe grønne lommer, taghaver eller fælles haver i tæt bebyggede områder kan man tilføje et element af natur og skabe et mere attraktivt og inspirerende miljø for beboere og besøgende1.

Kreativ analyse af steder: Arkitekter og designere kan bruge kreativ analyse til at forstå stedets potentiale og udvikle strategier for byomdannelse. Ved at fokusere på, hvordan fysiske tiltag kan forbedre et område, kan man skabe mere bæredygtige og inspirerende bymiljøer2.

Kort sagt, grønne byområder er ikke kun vigtige for miljøet, men også for trivslen af områdets mange mindre virksomheder. 

Forskningsfonden, der ejer Incuba gør et fantastisk arbejde med ovenstående, men det er også vigtigt at fastholde de gode toner. 

Pt. er der i forbindelse med Incuba ved at blive bygget en ny bygning. ”Incuba Next” her bliver der skabt en tværgående gade, med grønne elementer, der knytter bygningen sammen med Universitet. Det er helt klart med til at fremme den ekstremt positive indvirkning som området som helhed har for alle husets brugere.